1 din 10. România pe primul loc la mașinile SH cu kilometraj modificat

carVertical , compania care verifică istoricul mașinilor prin VIN, a publicat o statistică a mașinilor second hand cu kilometrajul modificat pe baza datelor de pe diferite piețe din întreaga lume, inclusiv: Polonia, România, Ungaria, Franța, Slovenia, Slovacia, Republica Cehă, Letonia, Bulgaria, Ucraina, Serbia, Germania, Croația, Rusia și Statele Unite ale Americii.

Perioada de referință a fost octombrie 2019 – octombrie 2020 și au fost analizate peste jumătate de milion de rapoarte.


Compararea cazurilor de mașini cu kilometrajul modificat în funcție de țară

Mașinile din Germania sunt printre cele mai frecvente vehicule cu kilometrajul modificat. O altă observație interesantă este segmentarea mașinilor. Mașinile din segmentul Premium sunt mult mai des modificate decât cele din clasa Economy. 


Cele mai frecvente modele de mașini cu kilometrajul modificat

Unul dintre factorii cheie ai kilometrajului unei mașini este vârsta. Mașinile mai vechi tind să fie modificate mai frecvent. Studiul a dezvăluit că cele mai multe vehicule Premium cu kilometrajul modificat sunt mai vechi decât mașinile din clasa economică.


Compararea modelelor de mașini cu kilometrajul cel mai des modificat în funcție de anul de producție


În concluzie, la achiziționarea unui autoturism second-hand, pentru a vă feri de neplăceri ulterioare, verificați istoricul unei mașini cu ajutorul celor de la reprezentanțele auto sau prin site-uri specializate.

Sursa : carVertical