Sindicatul Europol – Poliția Locală copy-paste Poliția Română

Sindicatul polițiștilor Europol constată că la mașinile Poliției Locale primăriile folosesc ca sursa de inspirație noua identitate vizuală a mașinilor Poliției Naționale „pentru a continua să inducă în eroare comunitatea” și citează ca exemplu cazul primăriei din Baia Marea.

„Acum, după intens mediatizata “rebrenduire” a Poliție Române, care a constat în aplicarea unui nou model de colant, primarii se grăbesc să copieze grafica și uniforma pentru a continua să inducă în eroare comunitatea. Mai jos e “noul” model al Poliției Locale Baia Mare “gândit” de primarul Cherecheș”, potrivit unei postări publicate sâmbătă pe pagina de Facebook a sindicatului.

Dacă vă întrebați cum arată “originalele”, puteti găsi informații în postarea :
“Uniformă” nouă pentru mașinile din dotarea Poliţiei Române. Primele, în Argeș

Europol reamintește că ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat că dorește schimbarea numelui Poliției Române în Poliție “Națională”, pentru a nu mai fi confundată cu Poliția Locală.

„Adică o instituție cu o istorie de 200 de ani își va schimba numele în locul uneia care este aservită primarilor și intereselor lor, apărută ca denumire în 2010, și care s-ar impune să revină la denumirea inițială de “Corpul gardienilor publici””, mai arată sindicaliștii din poliție.