Cerere de faliment pentru Euroins, asigurator cu 2 milioane de polite RCA vandute, emisa de doi dintre cei mai mari dealeri auto din Romania

expert-asigurare-constatare

După ce anul trecut reușise să încheie amiabil un dosar de același tip cu unul dintre service-urile de brand ale producătorului Man, compania Euroins este implicată într-un nou proces în care i se cere falimentul de catre Automobile Bavaria si ATP Motors , la care se adauga alte patru firme mai mici din domeniul auto, printre care și service-ul Man.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Ilfov și a primit  deja număr de înregistrare și de la  Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), care, potrivit legii, trebuie notificată în cazul oricărei cereri de faliment depuse pe numele unei companii de asigurări. Printre creditorii din dosarul la care facem referire se numără Automobile Bavaria, cel mai mare dealer BMW și companie cu afaceri de 415 milioane de euro în 2019, sau ATP Motors, dealer și service Mercedes care domină județele Maramureș, Bihor și Bistrița Năsăud și care are o prezență importantă și în Cluj. Celelalte firme sunt service-uri și dealeri din Moldova,București și Ardeal, anume service-ul Man, Mat Color Auto, Motors Mivado (concesionar Fiat Chrylser în Baia Mare) și RM Motors Company.

Potrivit unor surse neoficiale, sumele invocate de fiecare creditor în parte nu sunt foarte mari, fiind de ordinul zecilor de mii sau sutelor de mii de euro, iar, cumulat, întregul dosar nu sare de un milion de euro. Raportat la dimensiunile Euroins, aceasta ar înseamna vânzările de RCA pe o singură zi, într-o perioadă bună, însă nu neapărat sumele invocate constituie elementul de interes. Societățile care îi cer falimentul invocă, în principal, faptul că Euroins a  plătit doar parțial facturile emise pentru reparația mașinilor în baza RCA. 

Articolul integral pe economica.net.