Permise de conducere gratuite pentru tineri. Modalitatea de obținere a sponsorizării

Fundația Pentru Comunitate în colaborare cu MOL România anunţă programul „Permis pentru viitor”, ediția a șasea, 2020, pentru tineri din medii defavorizate, născuți între 1 ianuarie 1996 și 1 septembrie 2003 inclusiv , elevi sau absolvenți de liceu, școli profesionale sau școală generală, care au nevoie de sprijin material pentru acoperirea cheltuielilor necesare obținerii permisului de conducere (școala de șoferi și taxele adiacente).
Perioada de depunere a solicitărilor: 26 noiembrie 2020 – 23 ianuarie 2021

Domeniul sponsorizării: Cheltuieli de calificare – acoperirea integrală sau parțială a costurilor obținerii permisului de conducere categoria B, C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie, și acoperirea integrală sau parțială a cheltuielilor aferente obținerii certificatului de competență profesională (atestat) pentru categoria C, CE, D sau DE.
Volumul total al sponsorizărilor: 75.000 lei

Cerințe legate de vârstă

  • Vârsta minimă pentru înscrierea la școala de șoferi în cazul categoriei C/CE este de 21 ani.
  • Vârsta minimă pentru înscrierea la școala de șoferi în cazul categoriei D/DE este de 24 ani.

Se pot înscrie tineri, născuți între 1 ianuarie 1996 și 1 septembrie 2003 inclusiv , care:

  1. Sunt la începutul carierei profesionale și/sau
  2. Doresc să ocupe un loc de muncă, și la angajare este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere
  3. Au un loc de muncă / se află în activitate, și permisul de conducere ar fi un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu
  4. Au permis de conducere, dar pentru ocuparea unui loc de muncă sau îndeplinirea atribuțiilor de serviciu este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere categoria C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie
  5. Din alte motive doresc să obțină permis de conducere, dar nu au posibilități materiale pentru acoperirea cheltuielilor aferente

Un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 3.000 lei pentru:

  1. acoperirea integrală sau parțială a costurilor obținerii permisului de conducere categoria B, C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie.
  2. acoperirea integrală sau parțială a costurilor obținerii permisului de conducere categoria C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie.

Solicitarea se depune:
– online, pe site-ul Fundației Pentru Comunitate, prin crearea unui cont personal (în acest caz toate anexele se încarcă online),
sau
– pe hârtie (în acest caz dosarul complet se trimite prin poștă).

Termene limită

Termenul limită de depunere a documentaţiei (data expedierii poștale): 23 ianuarie 2021.
Înscrierea la școala de șoferi: în termen de o lună de la semnarea contractului.
Finalizarea cursurilor teoretice și practice la școala de șoferi (solicitantul este pregătit să se înscrie la examinarea în cadrul poliției): până în 31 octombrie 2021.

Comunicare

Rezultatele vor fi publicate pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro până la data de 28 februarie 2021, iar câştigătorii vor fi înștiințați în scris până pe 15 martie 2021.


Informaţii şi detalii suplimentare se pot obţine sunând la numărul 0752-018760 (în zilele lucrătoare, între orele 10.00-17.00) sau scriind la adresa de e-mail permis@pentrucomunitate.ro.

Ghid Auto Service

Distribuie sa afle si prietenii tai.

Ghid Auto Service