Permise de conducere gratuite pentru tineri. Modalitatea de obtinere a sponsorizarii

Carnet de conducere

Fundația Pentru Comunitate în colaborare cu MOL România anunţă programul „Permis pentru viitor”, ediția a cincea, pentru tineri din medii defavorizate, născuți între anii 1995 și 2002 inclusiv, elevi sau absolvenți de liceu, școli profesionale sau școală generală, care au nevoie de sprijin material pentru acoperirea cheltuielilor necesare obținerii permisului de conducere (școala de șoferi și taxele adiacente). Termenul limită de depunere a documentaţiei (data expedierii poștale): 25 ianuarie 2020.

Prin contracte de sponsorizare se vor acoperi integral sau parțial costurile obținerii permisului de conducere categoria B, C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie, și acoperirea integrală sau parțială a cheltuielilor aferente obținerii certificatului de competență profesională (atestat) pentru categoria C, CE, D sau DE. Volumul total al sponsorizărilor: 75.000 lei

Se pot înscrie tineri din medii defavorizate, elevi sau absolvenți de liceu, școli profesionale sau școală generală care au fost născuți între 1 ianuarie 1995 și 1 septembrie 2002 inclusiv  și care:

 1. Sunt la începutul carierei profesionale și/sau
 2. Doresc să ocupe un loc de muncă, și la angajare este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere
 3. Au un loc de muncă / se află în activitate, și permisul de conducere ar fi un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu
 4. Au permis de conducere, dar pentru ocuparea unui loc de muncă sau îndeplinirea atribuțiilor de serviciu este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere categoria C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie
 5. Din alte motive doresc să obțină permis de conducere, dar nu au posibilități materiale pentru acoperirea cheltuielilor aferente

Cerințe legate de vârstă

 • Vârsta minimă pentru înscrierea la școala de șoferi în cazul categoriei C/CE este de 21 ani.
 • Vârsta minimă pentru înscrierea la școala de șoferi în cazul categoriei D/DE este de 24 ani.

Un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 3.000 lei pentru:

 1. acoperirea integrală sau parțială a costurilor obținerii permisului de conducere categoria B, C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie.
 2. acoperirea integrală sau parțială a costurilor obținerii permisului de conducere categoria C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie.

Termene limită

 1. Termenul limită de depunere a documentaţiei (data expedierii poștale): 25 ianuarie 2020.
 2. Înscrierea la școala de șoferi: în termen de o lună de la semnarea contractului.
 3. Finalizarea cursurilor teoretice și practice la școala de șoferi (solicitantul este pregătit să se înscrie la examinarea în cadrul poliției): până în 31 octombrie 2020.

Rezultatele vor fi publicate pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro până la data de 28 februarie 2020, iar câştigătorii vor fi înștiințați în scris până pe 15 martie 2020.

Informaţii şi detalii suplimentare se pot obţine sunând la numărul 0752-018760 (în zilele lucrătoare, între orele 10.00-17.00) sau scriind la adresa de e-mail permis@pentrucomunitate.ro.

Anunțul  complet al programului și formularele de înscriere se găsesc pe site-urile: www.pentrucomunitate.ro șiwww.molromania.ro.

GhidAutoService