Nou record mondial pentru o mașină F1 din cărămizi Lego

A apărut un nou campion pentru cea mai mare mașină de Formula 1 din lume construită din cărămizi Lego. Certificată de Guinness Book of World Records, mașina Lego este formată din mai mult de jumătate de milion de piese individuale și este în prezent expusă la Red Sea Mall din Jeddah, Arabia Saudită.

Proiectul a fost comandat de Federația Saudită de Automobile și Motociclete pentru a promova Marele Premiu al Arabiei Saudite în decembrie, prima apariție a țării în calendarul F1. Fiecare cărămidă ar putea fi achiziționată ca o strângere de fonduri pentru Ehsan, rețeaua națională de caritate din Arabia Saudită.

Mașina depășește recordul anterior, o replică a unui Ferrari SF70H, construită în 2017 și care a fost proiectată și construită de angajații Lego. Mașina respectivă a fost formată din 350.000 de piese și mult mai detaliată.

Construcția mașinii a durat aproximativ opt zile, începând pe 15 septembrie, iar cărămida finală a fost așezată pe mașină de către președintele SAMF, ASR, prințul Khalid bin Sultan Al-Abdullah Al-Faisal, pe 23 septembrie.

Sursa: autoblog