Fisker va produce primul PapaMobil electric, livrat in 2022

Fisker urmează să dezvolte primul vehicul complet electric pentru Sfântul Scaun, după o vizită istorică la Vatican. Cofondatorii companiei americane, Henrik Fisker și Dr. Geeta Gupta-Fisker, în cadrul unei audiențe private cu Papa Francisc joi, au prezentat o viziune pentru proiectarea unei masini pentru transport papal, complet electrică.

„Sursa de inspirație este faptul că am citit că Papa Francisc este foarte atent cu privire la mediu și la impactul schimbărilor climatice pentru generațiile viitoare”, spune Henrik Fisker. „Interiorul papamobilului produs va conține o varietate de materiale durabile, inclusiv covoare fabricate din sticle de plastic reciclate din ocean”.

Pentru cei adunați la binecuvântări acordate de către Preasfinția Sa va fi o experiență lipsita de gaze toxice emise de către eșapamentul unei mașini cu motor cu combustie internă. Interiorul spațios al SUV-ului Fisker Ocean poate fi completat cu o cupolă mare, modernă, complet din sticlă, oferind accesibilitate și vizibilitate Papei Francisc pentru a-i întâmpina pe credincioși.

Compania intenționează să livreze Papei această versiune singulară a Oceanului Fisker anul viitor.

Fisker Ocean este proiectat să intre în producție pe 17 noiembrie 2022. În prezent există peste 16.000 de deținători de rezervări pentru Ocean, al cărui preț începe de la 37.499 USD în SUA (cu excepția subvențiilor aplicabile) și 32.000 EUR în Germania.

Sursa: Fisker