Încă RCA la City Insurance? Nu mai sunt valabile din 11 mai

expert-asigurare-constatare

Un milion de șoferi români care au încheiat polițe de asigurare RCA auto la City Insurance sunt nevoiți să le reînnoiască în următoarele două săptămâni după falimentul companiei de asigurări. Termenul limită este de 11 mai 2022.

Şoferii care circulă în momentul de faţă cu o poliţă RCA emisă de City Insurance, pe care nu o reînnoiesc până pe data de 11 mai, vor răspunde pentru eventualele daune provocate celorlalţi participanţi la trafic, potrivit observatornews.roÎn plus, în cazul unor controale în trafic riscă amenzi din partea poliţiei. 

Pe 17 septembrie 2021, Autoritatea de Supraveghere Financiară a retras autorizaţia de funcţionare a City Insurance şi a solicitat deschiderea procedurii de faliment pentru liderul pe piaţa RCA, la acel moment, cu peste 3 milioane de poliţe de asigurare încheiate. Pe 9 februarie Tribunalul Bucureşti a emis procedura falimentului City Insurance şi de atunci a existat un termen de 90 de zile de valabilitate a acestor poliţe RCA.

Cei care au poliţe la City încă în vigoare pot să le denunţe şi să aleagă o altă firmă de asigurări. În cazul în care au un accident, pot primi despăgubiri de la Fondul de Garantare a Asiguraţilor, însă doar în limita a 500.000 de lei.

Foarte important de ştiut în situaţia în care aveţi o daună cu poliţă RCA emisă de City Insurance şi doriţi să fiţi depăgubiţi, trebuie să depuneţi o cerere la Fondul de Garantare a Asiguraţilor. La acest fond au fost depuse până acum 17.400 de cereri şi au fost făcute plăţi până la jumătatea acestei luni de 150 de milioane de lei.

Sursa : Observator News