Experienta condusului redefinita de Mercedes-Benz prin MB.OS

La CES 2024, Mercedes-Benz prezintă o serie de dezvoltări care definesc viziunea sa asupra experienței hiperpersonalizate a utilizatorului din viitor – atât în mașină, cât și în realitatea exterioară. În fruntea acestora se află noul sistem de operare Mercedes-Benz (MB.OS), dezvoltat în-house, cu ajutorul căruia rulează asistentul virtual integrat MBUX. Acesta utilizează software avansat și inteligență artificială generativă pentru a crea o relație și mai naturală și mai intuitivă cu mașina, cu un sprijin proactiv care face viața mai ușoară.

“În domeniul digitalizării, ne concentrăm asupra integrării și armonizării fără probleme a software-ului și a produselor electronice. Aceasta include dezvoltarea de produse și servicii inovatoare care să răspundă nevoilor clienților. Următorul pas important în acest sens este sistemul nostru de operare MB.OS, dezvoltat la nivel intern, ca interfață directă pentru funcțiile de experiență a clienților, care va deveni baza pentru toate viitoarele vehicule Mercedes-Benz ca platformă software unică și standard”, a afirmat Dr. Michael Hafner, Vice President MB.OS Base Layer & MBUX.

“Prin progresele în domeniul inteligenței artificiale, autoturismul Mercedes-Benz de mâine își va cunoaște șoferul ca niciodată. Acesta va îmbunătăți și va completa viața clienților noștri – în mașinile lor, dar și în alte domenii. Am făcut deja progrese puternice în această călătorie “. afirmă Markus Schäfer, membru al Consiliului de Administrație al Mercedes-Benz Group AG, Chief Technology Officer.

Asistentul virtual MBUX care rulează pe MB.OS, definitoriu pentru clasa sa, reprezintă cea mai apropiată interfață umană cu un Mercedes-Benz de până acum. Combinând sistemele inteligente ale MBUX într-o singură entitate, acesta prezintă o nouă față clientului printr-o interacțiune naturală și empatică. Acesta utilizează inteligența artificială generativă și inteligența proactivă pentru a face viața cât mai ușoară, convenabilă și confortabilă și se bazează pe patru “trăsături de personalitate” – Natural, Predictiv, Personal și Empatic – combinate pentru a crea un întreg complet. Naturalul este întotdeauna principiul de bază, oferind o interacțiune perfectă care valorifică cele mai bune interfețe vocale și grafice. Clientul poate alege să vorbească cu asistentul cu sau fără a folosi cuvântul cheie “Hei, Mercedes”. Vorbirea profită de modele lingvistice mari (LLM) pentru un dialog natural ca răspuns la întrebări și comenzi. Efectul este mai mult ca o conversație cu un prieten. Asistentul răspunde la întrebări pe baza cunoștințelor generale și poate, de asemenea, să pună întrebări inteligente pentru a clarifica intenția și a trage concluzii. Fiind predictiv, asistentul poate, de asemenea, să ofere sugestii proactive și rutine bazate pe contextul situațional, pe comportamentul învățat și pe utilizarea inteligenței artificiale generative. În același timp, o voce neuronală mai emoțională, care poate exprima diferite stiluri de vorbire, generează un sentiment de empatie. Și pentru a se asigura că este întotdeauna un asistent foarte personal, șoferul îl poate adapta la propriile preferințe specifice prin intermediul unei serii de opțiuni dintr-un hub central.

Primele vehicule care vor rula pe MB.OS vor fi cele din viitoarea platformă MMA. Conceptul Clasa CLA, care își sărbătorește premiera nord-americană la CES 2024, oferă o imagine apropiată de producție a viitoarei game de patru vehicule. Pentru a sublinia rolul central jucat de MB.OS în modelarea experienței clienților, interiorul mașinii de prezentare oferă o vizualizare izbitoare a acestuia. Arhitectura complexă cu multiple fațete este reprezentată de una dintre numeroasele sale componente hardware, cipul de înaltă performanță răcit cu apă de la partenerul de colaborare NVIDIA. Superscreen-ul avansat cu trei ecrane MBUX face aluzie la rolul Mercedes-Benz-ului viitorului ca parte hiperpersonalizată a vieții digitale a clientului. 

Mai multe noutăți și recomandări găsiți pe pagina : Info Service Auto .