Dotare obligatorie a unui service auto pentru una dintre cele mai frecvente lucrari de service

Verificare frane - stand de franare

Cei mai multi (sper) au recunoscut in imagine un stand de franare cu role. Cu ajutorul acestuia se masoara eficacitatea sistemului de franare.

Una dintre cele mai frecvente lucrari intr-un service auto este schimbarea placutelor si discurilor de frana, componente ale sistemului de franare a masinii, iar functionarea sistemului de franare la parametrii tehnici prescrisi ne garanteaza efectuarea deplasarilor in siguranta. In mai putin de 2 minute, urmarind filmuletul de mai jos puteti afla cum functioneaza.

Rezultatele masuratorilor sunt centralizate intr-un raport tiparit pe care consilierul de service, in momentul cand veti ridica masina din service, vi-l va da impreuna cu factura emisa, devizul de lucrare, certificatele de calitate si garantie corespunzatoare. Aruncand o privire pe acest raport veti gasi valorile teoretice si cele masurate, sintetic concluziile (OK sau nOK) si este de forma:

Rezultate stand de franare

Legea in Romania interzice ca service-urile auto care nu sunt dotate cu stand de franare sa efectueze lucrari la sistemul de franare, dar totusi 1 din 4 incalca legea. In ultimul rand decizia unde faceti acest lucru, va apartine: luati in considerare siguranta proprie, a pasagerilor, precum si a celorlalti participanti la trafic.

Drumuri sigure si calatorii placute!