Atenție, șoferi! Starea de urgență nu prelungește ITP-ul!

corona-itp

În contextul epidemiei de coronavirus din țara noastră și a stării de urgență ce a fost instituită din această cauză, Registrul Auto Român (RAR) a oferit un răspuns la întrebările conducătorilor auto cărora le expiră inspecția tehnică periodică (ITP) la mașină în perioada aplicării stării de urgență.

Prin postarea de pe pagină Facebook a RAR, șoferii află că inspecția tehnică este valabilă până la dată trecută în anexa la certificatul de înmatriculare (talonul auto) și nu se va prelungi automat:

“Deoarece am primit mai multe întrebări în acest sens, facem precizarea că, până în acest moment, autoritățile competențe nu au luat nicio decizie care să schimbe în vreun fel legislația în vigoare cu privire la valabilitatea inspecției tehnice periodice (ITP). Orice decizie care privește activitatea RAR în acest sens va fi comunicată cu celeritate pe toate canalele oficiale! “

În același timp, nici termenul de 90 de zile de la încheierea stării de urgență, în care se pot reînnoi documentele a căror valabilitate se prelungește automat, nu se aplică inspecției tehnice auto.

Deplasarea pentru efectuarea verificării ITP la stațiile agreate se poate face, fiind considerată activitate pentru acoperirea necesităților de baza ale persoanelor, situație prevăzută la punctul 2 al declarației pe proprie răspundere.