Demonstrează că ești Mecanicul Anului și pleci acasă cu o Toyota Aygo!

AD Auto Total lansează din nou o provocare celor peste 31.000 de mecanici auto înregistrați în România: concursul MECANICUL ANULUI 2021, eveniment susținut de Castrol, Mann Filter, Valeo, Bosch, Milwaukee (DIAMOND partners), Valvoline, Hengst (Platinum partners) și Rombat (Gold Partner).
 
Cei interesați se pot înscrie pe www.mecaniculanului.ro până pe 30 octombrie inclusiv, premiile fiind atractive: marele premiu este o mașînă Toyota Aygo, la care se adaugă premii în bani, cursuri de calificare sau alte surprize
 

Modul de desfășurare

Etapa I:

1. Pentru a participa la Etapa I a Concursului “Mecanicul Anului 2021”, persoanele care indeplinesc conditiile de participare trebuie sa se inscrie online, pe site-ul www.mecaniculanului.ro. Fiecare concurent are dreptul de a completa testul on line ales o singura data. Astfel, concursul Mecanicul Anului 2021 are 2 probe de concurs: Mecanica si Diagnoza. Concurentii care doresc sa participe la sectiunea Diagnoza, vor avea la dispozitie 45 de intrebari si cei care participa la sectiunea Mecanica auto vor raspunde la 45 de intrebari.

2. Concurentii pot participa numai la o singura Sectiune din cele doua, respectiv concurentii care se inscriu la Sectiunea Diagnoza nu se vor putea inscrie si la Sectiunea Mecanica, si invers.

3. Fiecare intrebare va avea 3 variante posibile de raspuns, numai una dintre acestea putand fi corecta. Timpul de desfasurare a probelor va fi de:

· 60 de minute pentru sectiunea Mecanica Auto

· 60 de minute pentru sectiunea Diagnoza.
Scopul consta in raspunderea in mod corect la cat mai multe intrebari si acumularea a unui numar cat mai mare de puncte. Fiecare intrebare are 3 variante de raspuns (a, b sau c), cu o singura optiune corecta. Intrebarile se puncteaza cu 1, 2 sau 3 puncte, in functie de gradul de dificultate. Limita de timp pentru a raspunde la intrebarile fiecarei probe este de:, 60 minute pentru sectiunea Mecanica Auto si 60 de minute pentru sectiunea Diagnoza.

Punctajul maxim ce poate fi obtinut este de:

· 90 puncte la sectiunea Diagnoza,

· 90 de puncte la sectiunea Mecanica

4. . Concurentii care completeaza testul online se vor inscrie in Concurs pe pagina www.mecaniculanului.ro, iar dupa inscriere vor accesa pagina cu testul online. In acest scop, concurentii trebuie sa completeze informatiile privind numele, prenumele, localitatea si o adresa de e-mail valida. Concurentii care nu furnizeaza aceste informatii sau furnizeaza informatii incorecte / false nu vor fi inscrisi sau vor putea fi descalificati din concurs fara vreo formalitate prealabila. Concurentii vor fi obligati sa aleaga un raspuns la fiecare intrebare. In cazul in care concurentul nu va bifa un raspuns, nu va putea trece la urmatoarea intrebare. Punctajul obtinut va fi afisat doar dupa finalizarea testului. Aplicatia se va bloca dupa trecerea celor 60 minute pentru sectiunea Mecanica Auto si pentru sectiunea Diagnoza, iar totalul punctelor acumulate pana in acel moment va fi afisat in clasament in dreptul fiecarui concurent. Fiecare raspuns corect va avea un punctaj stabilit potrivit grilei de punctaj. In cazul alegerii variantei corecte de raspuns, acesta va fi punctat conform grilei. Clasamentul cu punctajul obtinut de participanti va fi actualizat in timp real pentru concurentii care completeaza testul online. Se vor califica pentru Etapa II primii concurenti care au acumulat in cadrul Etapei I cel mai mare punctaj astfel:

· 50 de concurenti la sectiunea Diagnoza auto,

· 50 de concurenti la sectiunea Mecanica

In cazul in care vor exista mai multi concurenti care au acumulat un punctaj egal cu punctajul participantului calificat pe locul 50(ultimul loc calificant) la sectiunea Diagnoza, cu punctajul participantului calificat pe locul 50(ultimul loc calificant) la sectiunea Mecanica auto, departajarea se va face in functie de timpul in care fiecare concurent aflat la baraj a incheiat concursul. Astfel, concurentii aflati la baraj vor avea ca si criteriu departajator pentru calificarea in finala cel mai scurt timp in care au finalizat testul respectiv.

Calificatii vor fi contactati pe e-mail si telefonic in vederea obtinerea confirmarii la etapa a IIa. In cazul in care unul sau mai multi isi exprima indisponibilitatea participarii, vor fi contactati alti participanti in ordinea punctajului pana la obtinerea numarului de 50 de participanti la sectiunea Diagnoza si 50 de participanti la sectiunea Mecanica pentru semifinala.

Drepturi referitoare la decizia bazata pe prelucrarea automata a raspunsurilor la intrebarile din Etapa I:

i. fiecare participant poate solicita ca raspunsurile sale sa fie verificate de catre o persoana (dreptul la interventia umana);
ii. fiecare participant isi poate exprima punctul de vedere cu privire la rezultatul testului on-line (dreptul de a-si exprima punctul de vedere); si
iii. fiecare participant poate contesta rezultatul testarii (dreptul de a contesta decizia).
Aceste drepturi trebuie exercitate prin trimiterea unei solicitari argumentate la adresa de email: scoala@autototal.ro cel mai tarziu pana la data de 01.11.2021. La primirea unei asemenea cereri Organizatorul va dispune verificarea raspunsurilor de catre un angajat / colaborator extern. Daca, in urma verificarii, se va constata ca punctajul acumulat de solicitant este diferit fata de cel determinat in mod automat de sistemul Organizatorului, atunci participantul va primi punctajul correct iar clasamentul final va fi modificat in consecinta. In orice situatie, Organizatorul va comunica un raspuns la solicitarea participantului in cel mult 5 zile lucratoare de la data primirii solicitarii.

Etapa II:

Semifinala si Finala probei de Diagnoza si Finala Probei de Mecanica se vor desfasura online, la data de 06.11.2021, intre orele 18.30-19.30 (Proba de Mecanica), si intre orele 20.00-21.00 (Proba de Diagnoza).


Concurentii calificati din Etapa I care nu vor participa la Etapa II nu vor putea fi reprogramati in alta perioada, ei pierzand dreptul de a participa la Etapa II si implicit posibilitatea de a se califica in Etapa II a Concursului.
Etapa II a concursului consta in sustinerea unei probe de tip grila, care va contine 45 de intrebari, intr-un interval de o ora. Concurentii nu vor avea dreptul de a utiliza mijloace de informare, de a se inspira din alte surse sau de a se consulta cu alte persoane pentru a raspunde la intrebari in intervalul respectiv.
Pentru a se verifica respectarea de catre concurenti a acestor reguli, acestia vor fi asistati / verificati de profesorii Academiei auto prin transmisiune live, de aceea este obligatorie accesarea link-ului de concurs cu un dispozitiv care sa aiba camera video. Pentru inscrierea in Etapa II, fiecare concurent trebuie sa prezinte profesorilor Academiei auto actul de identitate prin intermediul camerei video, pentru a se putea verifica identitatea concurentilor. In cazul in care un concurent nu prezinta actul de identitate sau daca persoana care prezinta actul nu corespunde cu persoana din actul de identitate, concurentul respectiv nu va fi inscris in Etapa II sau va putea fi descalificat din concurs fara vreo formalitate prealabila. In cazul in care profesorii sesizeaza concurenti care se inspira din alte surse sau de la alte persoane aflate in incapere, pot recurge la eliminarea concurentilor respectivi, acestia pierzandu-si dreptul de a continua concursul.
La finalul probei, departajarea primilor 10 semifinalisti ( in cazul probei de Diagnoza) si a celor 2 finalisti ( in cadrul probei de Mecanica) se va face tinand cont de punctele obtinute de catre concurenti, in ordine descrescatoare. In cazul unor punctaje identice realizate de concurenti, criteriul de departajare va fi timpul in care intrebarile au fost rezolvate (timpul cel mai scurt fiind cel care va determina calificarea concurentului in etapa urmatoare).

Etapa III:

Etapa III a concursului Mecanicul anului se va desfasura pe data de 20.11.2021, incepand cu ora 18.00.
Orgnizatorul va depune eforturi pentru a asigura respectarea tuturor normelor de igiena / siguranta aplicabile, conform prevederilor legale si recomandarilor medicale specifice perioadei pandemiei Covid 19.
Concursul se va desfasura, in functie de restrictiile legate de raspandirea virusului Covid :

Fie in format fizic, cu spectatori, in cladirea Willbrook
Fie in format fizic, fara spectatori, intr-un studio de televiziune ce va fi stabilit ulterior si anuntat in timp util concurentilor calificati in aceasta etapa.

Pentru a putea avea acces in locatia unde se va desfasura Etapa III a Concursului, concurentii calificati vor trebui sa prezinte actul de identitate si Certificatul de Vaccinare Covid sau dovada trecerii prin boala in ultimele 180 de zile anterior desfasurarii evenimentului. Dovada trecerii prin boala se poate face doar pe baza documentelor medicale aferente, conform normelor in vigoare. In absenta uneia dintre cele doua dovezi sus-mentionate, participantii vor fi testati cu teste Covid, pe cheltuiala Organizatorului. Accesul la eveniment este interzis persoanelor care nu prezinta unul dintre documentele mai sus mentionate, care refuza testarea in conditiile de mai sus sau care, la testare, primesc rezultat pozitiv. Concurentii care nu indeplinesc conditiile de acces la eveniment vor fi descalificati din concurs, fara nicio alta formalitate prealabila.

Proba pupitrelor- sectiunea Diagnoza

Concurentii nu au voie sa se informeze cu privire la raspunsul corect de la vecinii de concurs sau din orice alte surse. La prima tentativa concurentul va fi avertizat de catre moderator, urmand ca la a doua tentativa sa fie exclus din concurs. Concurentii sunt anuntati in ordine descrescatoare a punctajului obtinut la etapa a IIa.
La Proba pupitrelor, cei 10 concurenti se vor afla in spatele cate unui pupitru unde vor raspunde la un set de 30 intrebari, impartite in 3 capitole a cate 10 intrebari fiecare. Fiecare intrebare are o singura varianta de raspuns corect.Fiecare dintre cei 10 concurenti se va afla in spatele cate unui pupitru dotat cu 3 butoane de raspuns ( A,B si C ), putand astfel selecta raspunsul considerat corect . Concurentii trebuie sa raspunda la fiecare intrebare intr-un interval de 5 secunde.
Vor fi parcurse maximum 6 runde a cate 5 intrebari pentru selectarea celor mai buni 2 concurenti care vor merge in MAREA FINALA. Daca numele acestora va fi cunoscut dupa parcurgerea unui numar mai mic de runde sau de intrebari, proba va lua sfarsit fara a se parcurge toate cele 30 de intrebari + eventuale intrebari de baraj.
Fiecare intrebare are o singura varianta de raspuns corect. Pentru fiecare raspuns corect, concurentul va primi 1 punct, iar fiecare raspuns incorect sau abtinere se puncteaza negativ cu -1 punct. La finalul celor 30 de intrebari, daca exista mai mult de 2 concurenti ramasi in concurs care inregistreaza punctaje egale,se va trece la probe de baraj pentru stabilirea unui numar de doi concurenti care se vor califica pentru Proba practica. Dupa parcurgerea fiecarei runde de 5 intrebari, clasamentul va indica concurentii cu cel mai mic punctaj, concurenti care vor parasi concursul. Acestia pot fi in numar de minim 1 per runda si maxim 3 / per runda. Daca la finalul unei runde de 5 intrebari, mai mult de 3 concurenti se afla la egalitate de puncte avand punctaj minim, se trece la proba de baraj la care participa numai concurentii in cauza, in formatul descris mai jos, pana la stabilirea celor 1,2 sau 3 concurenti care parasesc concursul.
Punctele acumulate dupa fiecare runda de 5 intrebari vor fi resetate la finalului celei de-a 5-a intrebari, in asa fel incat fiecare runda de 5 intrebari va incepe de la punctajul zero pentru concurentii ramasi in concurs.
La proba de baraj, concurentilor li se pune cate o intrebare cu o singura varianta de raspuns corect. La proba de baraj raspunsul este obligatoriu, un raspuns corect aducand calificarea pentru urmatorul pas, atata timp cat situatia de egalitate intre concurentii aflati la baraj nu persista, in timp ce un raspuns gresit aduce eliminarea din competitie. Daca situatia de egalitate persista, se vor pune intrebari pana la departajarea concurentilor.
Proba Practica sectiunea Mecanica Auto

Cei 2 finalisti calificati vor avea de executat o operatiune mecanica standard in acelasi timp. Va castiga cel care va termina primul operatiunea mecanica si care a urmat toti pasii corecti stabiliti de juriu.
Organizatorul nu isi asuma nicio responsabilitate in cazul unei eventuale accidentari a vreunuia dintre finalisti in timpul probei practice a finalei Sectiunii Mecanica.

Proba Practica sectiunea Diagnoza

In cadrul probei practice, vor fi aduse doua autovehicule identice care vor prezenta aceeasi defectiune, iar cei doi finalisti vor trebui sa identifice si sa repare defectiunea intr-un interval de timp de 30 de minute. Finalistii vor trage la sorti autovehiculul pe care vor da Proba practica. Primul care va alege va fi concurentul clasat pe locul 1 la proba anterioara. Fiecarui concurent ii este atribuit prin tragere la sorti un arbitru, care va juca si rolul de posesor al masinii in cauza. Concurentul il poate chestiona pe acesta asupra modului de functionare a masinii inaintea ,in timpul si dupa survenirea defectiunii, punand intrebari menite sa scoata in evidenta cat mai multe detalii legate de posibilul defect. Arbitrii vor prezenta la inceputul probei o lista de punctaj a pasilor in care se executa procedura de reparatie. In functie de corectitudinea parcurgerii acestor pasi, concurentii vor acumula puncte sau nu. Va fi declarat castigator al Concursului Mecanicul Anului 2021 finalistul care reuseste sa porneasca primul motorul autovehiculului. In cazul in care in timpul de 30 de minute alocat probei niciunul dintre finalisti nu reuseste sa porneasca motorul autovehiculului, proba se prelungeste cu inca 15 minute. In caz ca nici dupa aceste 15 minute nici unul dintre finalisti nu reuseste sa porneasca motorul autovehiculului, castigatorul va fi desemnat de catre cei 2 arbitri in functie de punctajul acumulat de fiecare dintre finalisti in functie de grila de punctaj la expirarea perioadei de 45 de minute. Concurentul declarat castigator va primi Marele Premiu, respectiv autovehiculul care a facut obiectul reparatiei in cadrul Probei practice -Toyota Aygo. Concurentul aflat pe locul al doilea in finala va primi premiul al doilea, respectiv un tester de diagnoza G-SCAN 3 si dreptul de a participa gratuit la un curs organizat de Scoala pentru mecanici auto AD Auto Total in anul 2022.

Premiile

Organizatorul va oferi in cadrul Concursului “Mecanicul Anului 2021” premii concurentilor care se vor califica in finalele sectiunilor Diagnoza si Mecanica astfel:
Cei doi concurenti calificati in finala de Diagnoza vor primi urmatoarele premii:
Castigatorul Concursului va primi Marele premiu, constand intr-un autovehicul de tip-ul Toyota Aygo in valoare de 11.450 eur suma ce cuprinde valoare bun, tva si impozit premii aferent. Concurentul aflat pe locul doi va primi Premiul al doilea, constand intr-un tester de diagnoza G -Scan in valoare de 15.213 lei suma ce cuprinde valoare bun, tva si impozit premii aferent .
Tot concurentul de pe locul doi va primi si dreptul de a participa gratuit la un curs organizat de Scoala pentru mecanici auto AD Auto Total in anul 2022.
Cei doi concurenti calificati in finala de Mecanica vor primi urmatoarele premii :
Premiul pentru castigatorul finalei de la sectiunea Mecanica Auto este de 2209 Eur brut, suma ce cuprinde si impozitul premii aferent(209 Eur). Premiul I la sectiunea mecanica (2000 Eur net) va fi platibil in lei la cursul BNR din data platii. Concurentul aflat pe locul doi va primi drept premiu o CHEIE DINAMOMETRICA DIGITALA 1/2” M12 FUEL ONE KEY Milwaukee in valoare de 2932 lei suma ce cuprinde valoare bunuri, TVA si impozit premii aferent.

Mult succes tuturor participanților!