Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) va lansa o platformă online oficială unde șoferii vor putea compara prețurile RCA

Prețurile RCA vor putea fi comparate în curând printr-o platformă online oficială cu toate ofertele din piață, gestionată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR), a anunțat luni asociația. Noul instrument de informare va furniza nivelul estimativ al primelor de asigurare RCA la oricare dintre asigurătorii autorizați care au dreptul să practice această formă de asigurare pe teritoriul României. În piață sunt mai multe platforme online de comparare a ofertelor RCA, dar surse din industrie spun că aceste instrumente private nu ar afișa toate informațiile privind ofertele existente.

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) a anunțat astazi, 6 iulie  că a consultat de curând atât Autoritatea de Supraveghere Financiară, cât și Consiliul Concurenței și va proceda la operaționalizarea unui sistem de informare a consumatorilor de asigurări RCA cu privire la nivelul estimativ al primelor de asigurare RCA la oricare dintre asigurătorii autorizați care au dreptul să practice această formă de asigurare pe teritoriul României.

Prin intermediul acestui nou instrument, asigurații vor putea obține on-line informații privind prețul poliței RCA, având, în același timp, siguranța respectării legislației în vigoare și criteriile de securitate a informațiilor.

În piață sunt mai multe platforme online private de comparare a ofertelor RCA, dar surse din industria asigurărilor care au dorit să-și păstreze anonimatul susțin că aceste platforme nu ar afișa toate ofertele firmelor autorizate sa practice RCA.

“În prezent nu poți găsi toate companiile autorizate RCA pe agregatoare. Apoi, anumite tipuri de vehicule nu se regasesc, iar pentru altele durata de răspuns este atât de mare încât clientul este tentat sa nu mai verifice toata paleta de oferte. De foarte multe ori timpul de răspuns/ de afișare a informațiilor diferă pe fiecare companie în parte de multe ori anumite companii nu mai sunt afișate”, au declarat pentru HotNews.ro surse din industria asigurărilor.

În comunicatul transmis luni, 6 iulie, BAAR mai spune că “stabilirea prețului poliței RCA depinde de o multitudine de factori, dintre care amintim doar câțiva, cum ar fi: clasa de bonus/malus (istoricul daunalității) în care se încadrează persoana respectivă, vârsta acesteia, capacitatea cilindrică a vehiculului. Toți acești parametri vor fi luați în calcul la implementarea proiectului, astfel încât, prima de asigurare afișată prin intermediul comparatorului RCA să fie aceea la care persoana interesată ar putea încheia polița RCA cu un anumit asigurător.

Articolul integral pe HOTNEWS