Cu aplicatia ZERO LA MIE afli timpul estimativ cand nu trebuie sa conduci daca ai consumat alcool

aplicatie-zero-la-mie

Poliția Română și Ursus Breweries a relansat la sfârșitul anului trecut , de Sărbători, aplicația Zero la Mie, prin care utilizatorii care au consumat alcool pot afla timpul estimativ în care vor ajunge din nou la 0‰ alcool în sânge. Dedicată șoferilor, noua versiune a aplicației include noi funcționalități prin care aceștia pot testa dacă se încadrează în parametrii legali pentru a conduce un autovehicul, mai ales în perioada Sărbătorilor.

Pentru a afla timpul necesar pentru revenirea la limita legală de 0‰ alcool în sânge, necesară conducerii unui autovehicul pe drumurile publice, utilizatorii aplicației Zero la Mie parcurg cinci pași simpli în care introduc informațiile necesare calculului.

Zero la Mie este construită utilizând formula de calcul dezvoltată de fizicianul suedez Erik Windmark, utilizată la nivel internațional, iar pe baza datelor introduse în secțiunea bio, precum gen, înălțime, greutate, cantitate și tip de alcool consumat, dar și timpul de consum, este generat un timp estimativ necesar pentru revenirea la zero la mie alcoolemie. Dacă utilizatorul a consumat alimente în perioada de consum de alcool, este recomandată adăugarea a 90 de minute la rezultatul indicat de aplicație.

Noua versiune a aplicației încorporează și „Testul de echilibru”, prin care utilizatorii își pot testa controlul și reflexele. Astfel, prin accesarea camerei telefonului direct din aplicație, pe ecran apare o linie de ghidare care trebuie urmată. Dacă reușești să mergi drept, ai trecut testul! Dacă rezultatul este negativ, pe ecranul telefonului este afișat un mesaj de atenționare și responsabilizare, iar utilizatorului îi este recomandat să contacteze un prieten sau să comande un taxi.

Pentru un rezultat cât mai apropiat de realitate, este necesară introducerea informațiilor corecte, în concordanță cu consumul real de alcool. Spre exemplu, unui bărbat cu o înălțime de 180 cm. și o greutate de 80 de kg., care a consumat 2 beri de câte 500 ml., în interval de două ore, îi este recomandat să aștepte minim două ore și 40 de minute până la revenirea la 0‰ alcool în sânge. Rezultatul este însă doar o recomandare, întrucât capacitatea de metabolizare a alcoolului este diferită pentru fiecare persoană în parte.

Utilitatea Zero la Mie a fost dovedită de miile de utilizatori care au folosit prima varianta a aplicației, pe care rezultatul indicat i-a responsabilizat. În procesul de dezvoltare al noii versiuni a Zero la Mie s-a pornit de la rezultatele studiului „Atitudini sociale privind riscul în trafic 2018”, care au indicat că mulți șoferi din România încă mai conduc după ce au consumat alcool.

Sursa : Politia Romana