ABB lansează cea mai rapidă stație de încărcare a mașinilor electrice din lume

• Poate livra 100 km de autonomie în mai puțin de trei minute
• Se pot încărca până la patru vehicule simultan
• Ideal pentru stații de alimentare, stații de încărcare urbane, parcări cu plată și flote de mașini

ABB lansează astăzi un încărcător inovator all-in-one pentru vehicule electrice (EV), care oferă cea mai rapidă experiență de încărcare de pe piață.

Noul Terra 360 produs de ABB este un încărcător modular care poate încărca simultan până la patru vehicule cu distribuție dinamică a puterii. Aceasta înseamnă că șoferii nu vor trebui să aștepte dacă altcineva este deja înaintea lor, ci pur și simplu trag la o altă priză. Noul încărcător are o putere maximă de 360 kW și este capabil să încarce complet orice mașină electrică în 15 minute sau mai puțin, satisfăcând nevoile unei varietăți mari de utilizatori EV, indiferent dacă au nevoie de o încărcare rapidă sau pentru a-și încărca bateria în timp ce fac cumpărături.

„Cu guverne din întreaga lume care scriu politici publice care favorizează vehiculele electrice și militeaza pe rețelele sociale pentru combaterea schimbărilor climatice, cererea de infrastructură de încărcare a vehiculelor electrice, în special a stațiilor rapide, convenabile și ușor de operat sunt mai mari ca niciodată ”, a declarat Frank Muehlon, președintele diviziei de mobilitate electronică ABB. „Terra 360, cu opțiuni de încărcare care se potrivesc unei varietăți mari de nevoi, este cheia pentru a îndeplini această cerere și a accelera adoptarea e-mobilității la nivel global. ”

Disponibil în Europa de la sfârșitul anului 2021 și în regiunile SUA, America Latină și Asia Pacific în 2022, Terra 360 este proiectat având în vedere nevoile și așteptările zilnice ale șoferilor EV. Folosind bogata experiență câștigată de structura deja instalată a ABB E-mobilitate, Terra 360 oferă viteză și confort prin ușurință în utilizare și sentiment de familiaritate.

Sistemul său de iluminat inovator ghidează utilizatorul prin procesul de încărcare și arată starea de încărcare a bateriei EV și timpul rămas până la încheierea unei sesiuni de încărcare optimă. Cel mai rapid încărcător EV din lume este, de asemenea, accesibil pentru persoanele cu handicap și dispune de o gestionare ergonomică a cablurilor care ajută șoferii să se conecteze rapid și cu un efort minim.

ABB este lider mondial în infrastructura creată pentru vehiculele electrice, oferind întreaga gamă de încărcatoare și soluții de electrificare pentru mașini electrice, autobuze electrice și hibride, camionete, camioane, nave și căi ferate. ABB a intrat pe piața e-mobilității încă din 2010 și până astăzi a vândut peste 460.000 de încărcătoare în peste 88 de piețe.

Sursa : ABB