PERMIS AUTO EXPIRAT? In 6 pasi ai unul nou – Tulcea

O data cu expirarea valabilitatii de 10 ani a permisului de conducere auto, trebuie sa parcurgem un mic proces atat birocratic, cat si medical pentru a obtine un nou permis.

Inarmat cu putina rabdare si bani, cu o stare de sanatate corespunzatoare trecand peste pasii de mai jos, vei putea avea noul permis:

1.Adeverinta medic de familie

Aici primim o adeverinta care atesta capacitatea de a conduce un vehicul si cu ajutorul acesteia putem sa ne programam pentru vizita medicala.

2. Vizita medicala

Se face la o unitate medicala autorizata pentru examinarea ambulatorie a conducatorilor auto, lista acestora gasindu-se mai jos (click pentru deschidere):

3.Pregatirea actelor

Se poate solicita eliberarea unui permis de conducere înainte sau după expirare, după efectuarea vizitei medicale, pe baza următoarelor documente:

a) cererea titularului se editează informatic la ghiseu și se înmânează titularului pentru a o semna și pentru a completa informațiile privind fișa medicală și dovada plății  contravalorii permisului de conducere;

b) în cazul cetăţenilor români, actul de identitate al titularului, în original şi copie, din care rezultă că acesta are domiciliul sau reşedinţa în România,

c) în cazul cetăţenilor străini, carte de rezidenţă, permis de şedere, certificat de înregistrare însoţit de paşaport, paşaport diplomatic/serviciu;

d) dovada plăţii contravalorii permisului de conducere – 68 lei, se poate achita numerar la ghișeu odată cu depunerea documentelor;

e) permisul de conducere, în original. În cazul pierderii, reţinerii într-un stat membru UE sau furtului permisului de conducere, titularul declară acest fapt prin completarea în mod corespunzător a cererii (prin bifarea căsuţelor corespunzătoare);

f) documentul emis de o unitate medicală autorizată, în original din care rezultă că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea permisului de conducere.

În cazul persoanelor cărora le-a fost anulat permisul de conducere, ca urmare a condamnării pentru o infracţiune care a fost dezincriminată, în condiţiile art. 4 din Codul penal, acestea vor prezenta pentru eliberarea unui nou permis de conducere, documentele de mai sus însoțite de hotărârea de dezincriminare, nefiind necesară susținerea vreunui examen.

4.Programarea depunere acte

Programarea se face online accesand acest link : Programare permis auto .

Programare online

5.Depunerea actelor

Conform programarii facute actele se depun la :

 

Serviciul public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor din cadrul instituției prefectului județului Tulcea  la următoarea adresa:

Str. Isaccei, nr. 6B, Tulcea,

fax: 0240 510714,

e-mail:permise_inmatriculari@yahoo.com

Program de lucru cu publicul
LUNIMARTIMIERCURIJOIVINERI
08.30-16.3008.30-16.3008.30-16.3008.30-16.3008.30-16.30

 

  • Toate cererile se soluționează în baza unor programări online, valabile.
  • Excepția zilei de miercuri:
    • în intervalul orar 16.30-18.30 se pot soluționa fără programare doar cereri privind radierea vehiculelor, eliberări duplicate certificate de înmatriculare, eliberări certificate de înmatriculare  ca urmare a modificării unor date înscrise în acestea, plăci cu numere de înmatriculare pierdute/ furate/ deteriorate, pierdere carte de identitate vehicul, înregistrarea în evidențe a contractelor de vânzare cumpărare. În acest inteval nu se pot face încasări la sediul serviciului nostru. Pentru soluționarea acestor cereri este necesar să  achitați taxele și tarifele corespunzătoare printr-o altă modalitate legală decât la ghișeul serviciului.
    • Reprogramarea examenului probă practică se face în intervalul orar 08.45-10.30, în fiecare zi de miercuri.

6.Ridicarea noului permis

Reprezinta partea placuta a intregului proces.